stupidity?uncivilized?perasan?bajet?

kalo lah aku leh wat mcm neh!!
kalo lah aku leh wat mcm neh!!

yesterday.yeah it happened yesterday.al0t of things.semalam aku mmg agak stress.nape tah.PMS? tahlah aku p0n xtau.yang pasti..aku rase nk keluar town. release some stress.. 2things happened..

FIRST…

aku xpergi class pg smlm.td0..[hoho aku ske p0nteng!!] then tetibe de la lady guard dtg bilik aku..hm diye ckp ade new scheme utk bil elektrik [ fyi,our electricity bill extremely high.for i room with 1 ac and 1fan.last month bill was about Rs 2334= RM 230..gile ke hape???? ]. s0 kitrg mmg xbyr dlu la]. so da new scheme lebih kurg mcm ni la…per month k..

1) fan + lamp = Rs400 [ RM 35]

2) fan + lamp + ac + heater = Rs 1200 [ RM 115]

3) according to meter reading.

p/s: once u decide.u cannot change it at all.

i was like.wth???????????

  • mcmmane kal0 0rg yg pilih scheme 2 pakai elektrik sehabes baik punye.let say their bil like 2000++ sape yg nk byr lebih2 tu? adekah bil tu akn msuk ke 0rg yg gune meter?? [yela,kami xdpt p0n bacaan meter yg sebenar dr pihak tenage elektrik.juz handwriting yg obviously diorg leh create sndri!!!!]
  • macam mane kl0 winter time.kami xpakai ac.sejuk.bil tetap Rs 1200?? gile2…
  • macam mne kal0 kami blik msia??? duduk half month je ke.. nk byr mhl cm2 gak???
  • and for those ppl yg de extra barangan elektrik macam washing machine ke..fridge ke..diorg kne byr Rs500 extra per item.D*MN, pptnye sume tu da msuk meter reading la kan???????

aku mmg xpuas ati ngn care diorg cekik drh.ckap berbuih mulut p0n same je.pnt da gad0h mulut.tp sume nye mcm xgune..menyakitkan ati.kal0 kt msia tu.bil satu rumah k0t..da la de byk kipas.lampu,ac,peti ais,tv… ni bilik kecik yg muat dua katil je p0n…argh benci2..xtaula mcm mane nk thn lagi 2thn ni…luckily jpa xanta da jpa dental student kt cni..!!!!

SECOND…

k now bnde kedua berlaku time aku kuar g town..

aku duk luar saravana bakeries sbb tggu pakcik auto dtg amik aku..then ade la 20rg p0mpuan gedik + lelaki gile tgh mnggatal dpn aku..aku tgh bce notes n msg tim time tu.sbb bising n xthn nk gelak tgk diorg menggedik dpn mate aku.aku p0n blah je dri c2..juz after diorg blah dari c2.aku duduk blik tmpt tu n smbg bce notes..tetibe.. ‘eh apasal dtg blik malaun 2 ekor neh?’

rupenye de bende… mamat tu dtg.

mamat biol: can i see ur mobile?

aku: uh? why??

mamt biol: u simply took our picture yeah?

aku: uh? sorry? i dunno u.n for wat m taking ur photo? u simply accused me.[aku da bengang time neh.pehal mamat neh.da la huduh.pe hal aku nk amik gmbar ko.ensem len cite la!!…patt aku perasan minah gedik tu tetibe lari td.haha.dia ngt ak amik gmbar diye tgh mnggedik k0t.tau plak tak0t.k0 de wat slhke minah 0iii!!! ]

mamat biol: juz show me ur mobile.[aku p0n da mls nk lyn tunjuk je gmbar.sume p0n gmbar kt community p0n.diye da rse xdekan] show me ur video clip…

aku: hell0.who r u?? this is my privacy.[pastu mmat tu awek gedik diye tgk plak,yg peliknye napela aku neh sengal sgt pi lyn.tp ak nk bg p0m tu malu.mmg aku xamik p0n.kl0 her0 tamil lalu dpn aku p0n .xkuase aku nk amik gmbar,ni tah sape2 mamat tepi jln tah!!!! saket jiwe aku]

pastu diye suh awek diye tgk plak kt akunye itu la inila,aku geram ngn mamat tu.aku jerit je kt diye.sume p0n pndg.aku da mcm dlm cite tamil plak.. ak mrh2 p0m 2,p0m tu da berubah je muke diye…diye ckp soryy p0n ak jeling je.b0leh blah r k0.bajet perasan!!!

yg aku bngang tu..ak nk release tension tp jd len plak..last2 dkt kul1030 aku smpi hostel..naseb baek de kwn tim tlg drop aku kt hostel..da la lpas curfew hostel..aku da takot nk kuar sorg2 da… da la danial bising.sian danial..sory syg pasni xwat ag…

p/s: aku da pnt ngn lyn kerenah 0rg2 india kt cni!!!xsbr nk abeskn blaja cpat2!!!

Advertisements

~ by bellarossa87 on July 1, 2009.

2 Responses to “stupidity?uncivilized?perasan?bajet?”

  1. ya allah. apesal bangang sngt. ko cakap ngan dia. wat rosak hp aku je amek gmba ko.bodo gile!

  2. haha.tau xpe. ” nak jual p0n xlaku k” da lah h0doh.mnyemak hp aku je..baik aku amik gmbar kuceng tepi jln de la comel gak kan…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

 
%d bloggers like this: